22 miljoen spaarlampen voor Mexico

Mexico koopt dit jaar 22,9 miljoen spaarlampen om naar schatting vijf miljoen gezinnen stroom en daarmee energiekosten te laten besparen. Een contract met Philips is daartoe dinsdag getekend, maakte het Mexicaanse ministerie van Energie bekend.

De minister, José Antonio Meade, woonde de ondertekening bij en zei dat in veel huishoudens de verlichting de meeste stroom vergt en dat daar dus veel energie te besparen valt. De spaarlampen worden door de Mexicaanse overheid gratis aangeboden in ruil voor oude lampen, die dan door Philips worden vernietigd.

spaarlampDe Mexicaanse krant El Universal berichtte dat de transactie een waarde heeft van omgerekend 33,6 miljoen euro. Ze is handen van Philips Lighting Mexico. Het bedrijf kan volgend jaar rekenen op een soortgelijke opdracht van de overheidsinstantie die ijvert voor de besparing van elektrische stroom, de Fide.

Bron: ANP

Elektriciteitswerken laten uitvoeren? Vraag hier uw prijs:

Wil je LED verlichting laten plaatsen of elektriciteit laten aanleggen / vernieuwen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag vrijblijvend prijzen en voorstellen aan op maat van jouw project.