Milieuvriendelijkheid van spaarlampen.

Zijn spaarlampen nu milieuvriendelijk of niet? Het antwoord ken je wellicht al.

 

Test-aankoop voerde een onderzoek.

Spaarlampen voldoen niet altijd aan de vooropgestelde eisen en zijn niet altijd even milieuvriendelijk. Dat is het besluit van consumentenorganisatie Test-Aankoop na een test met 13 verschillende soorten lampen en een onderzoek bij 34 containerparken.

Geen enkele geteste lamp brandde binnen 30 seconden op de helft van haar totale lichtsterkte. Ook de aangegeven levensduur van de lampen kwam niet altijd overeen te stemmen met de werkelijkheid. “Zes van de dertien soorten behaalden op dat vlak een slechte tot zeer slechte score”, aldus woordvoerder Ivo Mechels.

Uit het onderzoek bij 34 containerparken besluit Test-Aankoop ook dat de inzameling van kapotte spaarlampen niet altijd goed georganiseerd wordt.

Bedenk het volgende:
Er gaat vaak veel fout bij de inzameling van kapotte spaarlampen. Ze komen vaak gewoon in de vuilnisbak terecht. Blijkbaar is de consument toch onwetend over het feit dat de spaarlampen kwik bevatten en dat schadelijk kan zijn voor het milieu.

Het kwik in spaarlampen is alleen ‘gevaarlijk’ als de lamp breekt.
Er bestaan ook spaarlampen zonder kwik.

Verlichting laten plaatsen?

Prijzen vergelijken loont! Ontvang hier gratis prijzen op maat van verschillende specialisten uit jouw buurt. ✓ Ontvang hier vrijblijvend offertes en vergelijk de prijzen.