Verhuur van LED-verlichting is populair.

LED lampen zijn duurzaam. Dat opent verschillende deuren, ook voor leasemaatschappijen. Dat blijkt uit volgend nieuwsbericht:

AMSTERDAM – Bedrijven hoeven bij de overschakeling naar energiezuinige ledverlichting geen grote investering meer te doen. Net als bij de lease van een auto kunnen de benodigde lampen via een leaseconstructie bij het Amsterdamse bedrijf LED Lease op afbetaling worden aangeschaft. Het concept slaat aan. In ons land maar ook in het buitenland wordt veel belangstelling voor het concept getoond.

Algemeen directeur Gijs de Rooij van de hoofdstedelijke onderneming: „LED Lease levert zuinige verlichting van hoge kwaliteit via verschillende producenten. Een lease of koop op afbetaling biedt een sterke garantie op de beloofde lange levensduur van de lampen, en klanten hoeven niet te investeren. Zij mogen stoppen met betalen als lampen het niet meer doen. Dat is een bijzondere aanpak.”

Inmiddels kunnen als opdrachtgevers Jamie Olivers restaurant Fifteen (Amsterdam), het Albert Schweitzer Ziekenhuis (Dordrecht) en het Manhattan Hotel (Rotterdam) worden genoteerd. Het buitenland (Doebai, Zuid-Afrika en enige Europese landen) lonkt. Voorts werd aan het concept tijdens de vastgoedbeurs Provada een duurzaamheidsprijs, de Innovator Pitch 2011, toegekend.

Inhaalslag
Ledlampen zorgen voor een inhaalslag wat betreft verlichting. Het aloude peertje is binnenkort niet meer verkrijgbaar en daarnaast willen bedrijven verduurzamen. Er is enige terughoudendheid omdat ledlicht te kil, niet ‘warm’ genoeg zou zijn.

Ledlampen worden aangeprezen als zuinig in het verbruik. Ze zijn weliswaar duurder dan andere lampen, maar gaan lang mee (30.000 tot 50.000 uur). Door de forse aanschafprijs loopt een bedrijf bij verwisseling van de lampen tegen een forse investering aan in deze tijden van crisis. Dan is LED Lease een alternatief. De Rooij: „We richten ons nu nog voornamelijk op bedrijven, maar we werken aan een constructie voor particulieren.”

Kwaliteit
Over de kwaliteit van ledlampen is niet iedereen dolenthousiast, zacht uitgedrukt, zo blijkt uit diverse internetforums. „Ik was laatst op een beurs in China. Daar boden zich talloze leveranciers aan met dit soort verlichting, helaas zitten daar ook ondernemers tussen die slechte producten leveren. Wij doen, durf ik te beweren, zaken met bedrijven die kwaliteit leveren. Ik ben zelf in die regio werkzaam geweest en beschik over de juiste contacten. Ik ben tot de bron gegaan en heb goede afspraken weten te maken met betrouwbare bedrijven”, aldus De Rooij.

Volgens hem kan zijn bedrijf ook geen risico nemen op het punt van kwaliteit. „Onze klanten hoeven immers niet meer te betalen als onze lampen het begeven. We kunnen het ons daarom niet veroorloven rommel te leveren. Dan gaan we met onze investering behoorlijk het schip in.”

Bron: De Telegraaf

Verlichting laten plaatsen?

Prijzen vergelijken loont! Ontvang hier gratis prijzen op maat van verschillende specialisten uit jouw buurt. ✓ Ontvang hier vrijblijvend offertes en vergelijk de prijzen.