LED-verlichting plaatsen?
Vraag online offerte aan.

Soorten LED lampen

 

dimbare-led-lamp-cree

 

Dimbare LED-lampen (die gloeilampen imiteren)

Volgens Cree gaat de dimbare LED-lamp 25.000 uur mee, in tegenstelling tot 8000 uur voor een gloeilamp. De prijs ligt op dit moment rond de veertig dollar. De CEO van Lighting Sciences Group, gaf vorig jaar aan dat de prijs van deze lampen binnen twee jaar (dus in 2012) naar tien dollar zal dalen. Bestel ze hier online!

 

Inschroefbare LED lampen

Deze komt ter vervanging van de gloeilamp. Wederom is het belangrijk om goed de verpakking te lezen omdat het kan zijn dat de ingebouwde dimmers voor gloeilampen niet compatibel zijn met deze LED-lampen. Bestel ze hier online!

 

LED spots

Led spots bestaan in alle maten en gewichten. Je hebt onder andere de keuze om al dan niet inbouwbare LED spots te installeren, LED om in de grond te plaatsen (bijvoorbeeld de oprit), LED’s die je aan de muur kan bevestigen of aan het plafond, LED spots met armaturen en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Het zijn ideale sfeermakers in de woning, maar ook daarbuiten. Er bestaan tevens modellen die speciaal ontwikkeld zijn voor in de badkamer. Bestel ze hier online!

 

LED strips

LED Strips zijn flexibel en dus ideaal geschikt voor gebruik binnenshuis zoals de decoratie van etalages, de keuken, als achtergrondverlichting, sfeerverlichting, reclame, maar ook om de kast van uw computer te verfraaien. Er zijn modellen beschikbaar die niet waterdicht zijn, maar ook andere modellen die wel waterdicht zijn, bijvoorbeeld voor het verlichten van een vijver.
Een ledstrip werkt op 12v gelijkspanning. De meeste ledstrips hebben een laagje lijm meegekregen op de rug van de ledstrip wat de bevestiging van de ledstrip simpel maakt. Het is eigenlijk net als een sticker. Bestel ze hier online!

 

LED bouwlampen (LED floodlights)

Deze lampen zijn zeer geschikt voor het verlichten van muren, objecten en huizen. De lampen kunnen binnen maar ook buiten gebruikt worden, dankzij een speciale bescherming zijn deze lampen zelfs geschikt voor in de regen. De kostprijs schommelt tussen 40€ – 50€, afhankelijk van het wattage. Bestel ze hier online!

 

LED kweek lampen

Led kweeklampen voor stekjes zijn energiezuinig en compact. Door de juiste samenstelling van de ledjes in de kweeklampen groeien de stekken en jonge plantjes op een snelle en gezonde manier.
Voordeel van ledkweek is dat er een goede wortel ontstaat waardoor de plantjes goed groeien als ze overgeplaatst worden in grotere potten. Bestel ze hier online!

 

LED TL-lampen

Ook voor de oude T8, dikke TL-lamp bestaan er reeds waardige vervangers. LED TL’s kunnen zowel als dikke buis worden geleverd en als dunne buis. LED-TL-lampen kunnen worden aangebracht in de reeds bestaande armaturen voor de klassieke TL-buislampen. Het volstaat in de meeste gevallen om de starter en ballast van de oude lampen te verwijderen. Daarna kunnen de nieuwe LED-lampen kunnen worden aangebracht. Deze overgangsoplossing voldoet dan echter niet langer aan de CEBEC-normen. Bestel ze hier online!

Er zijn diverse voordelen verbonden aan de LED TL-lamp:

 • Een langere levensduur.
 • Minder verbruik van elektriciteit.
 • Betere lichtkleur om in te werken (na even wennen zou de ervaring prettiger zijn).
 • Geen interferentie.
 • Objecten verkleuren niet.
 • Lagere afgifte van warmte.
 • Start onmiddellijk.
 • Beter bestand tegen regelmatig aan- en uitschakelen.
 • 100% recycleerbaar
 • Zéér kleine afname van lichtintensiteit over de levensduur
 • Er is geen verbruik als de LED TL-lamp niet werkt (bij een niet of slecht werkende standaard TL-buis heb je dat wel aangezien de starter steeds blijft schakelen).

 

LED-paneel

De LED-paneel is alweer een technologisch hoogstandje. Ze bestaan onder andere in de afmetingen 60×60 cm en 120x30cm; Je kan kiezen tussen wit licht en warm licht. Qua prijskaartje mag je beginnen rekenen vanaf ongeveer 250€ per stuk. Het plaatsen van dit LED-Paneel is zeer eenvoudig, er hoeven geen aanpassingen te worden gedaan. Naast een lager energieverbruik en de zeer lange levensduur ziet het paneel er ook mooier uit en hoeft niet stof en spinnenweb-vrij te worden gehouden. Het licht schijnt in een hoek van 120° door een mat plexiglazen paneel. Bestel ze hier online!

 

LED als buitenverlichting

Buitenverlichting kan een serieuze stroomverbruiker zijn. Daarom is het goed om weten dat ook daar de ‘LED-technologie’ kan ingeschakeld worden. Er is keuze uit verschillende soorten, zodat je je terras of tuin een sierlijke tint kunt meegeven. Bestel ze hier online!

 

LED zaklampen

LED zaklampen zijn heel krachtig en geven veel licht af. Het merk ‘FENIX’ haalt zeer goede beoordelingen. Wie op zoek is naar een meer goedkopere versie kan beter zijn reclamefolder van de LIDL bijhouden. Het gebeurd vaak dat de Lidl LED zaklampen verkopen voor minder dan 10 euro. Ze zijn oplaadbaar via een module: nooit batterijen vervangen dus! Bestel ze hier online!

 

LED Kerstverlichting

Er is ondertussen ongelofelijk veel keuze in kerstverlichting: bijvoorbeeld met ijsberen of rendieren. Er bestaan ook ijspegels, kerstballen en snowfall tubes die je eenvoudig buiten aan je huis kan ophangen . Zulke prachtige versieringen trekken natuurlijk alle aandacht van voorbijgangers. Bestel ze hier online!

 

LED Gadgets

LED-gadgets, ze bestaan in alle soorten en gewichten. De meest bekende is wellicht de USB-lamp: Sluit het lampje aan op je laptop of computer en je kan genieten van LED-licht aan je pc. Bestel ze hier online!

 

Meer (verbazingwekkende) mogelijkheden

Het lijstje stopt hier niet. Wie eens een kijkje neemt op newgenerationled.nl kan zien dat er nog fantastische toepassingsmogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld: LED tracklights, LED digital tube (filmpje), LED Wall (filmpje), noem maar op.

Zelf op zoek naar (decoratieve) verlichting? Neem dan zeker eens een kijkje op onze webwinkel.

 

Tip: Online kopen loont !

Op zoek naar kwalitatieve LED-lampen, gloeilampen, spaarlampen of stijlvolle armaturen? Ontdek het volledige gamma in de webshop en geniet van gratis levering en snelle verzending.

Ga naar de webshop

 

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakmannen