LED-verlichting plaatsen?
Vraag online offerte aan.

Waarom ledverlichting in de horeca?

Sfeer, gevoel, uitstraling, alles speelt tegenwoordig een rol als mensen uit eten gaan. We worden steeds selectiever en verwachten een totaalpakket. We verwachten een kok die met passie zijn gerechten aan het klaarmaken is. Het liefst in een open keuken, zodat we alles kunnen zien. We zijn nog nooit eerder zo op een culinaire ontdekking gegaan.

Als eigenaar van een restaurant moet je dan ook inspelen op de behoeften van je klanten. Een van de belangrijke aspecten waar je op moet letten, is de verlichting. Horeca verlichting draagt bij aan de uitstraling en aan de ambiance van je restaurant. De sfeer moet passen bij de gerechten die je reserveert.

ledlampen versus spaarlampen

Ledverlichting

Ledverlichting is populair. Waarom? Omdat de mogelijkheden oneindig zijn. In de horeca is licht niet zomaar iets dat je even ophangt. Hier moet goed over nagedacht worden. Een lichtplan is dan ook wel zo wenselijk. Je wilt dat je gasten zich prettig voelen en met fel licht gaat dat niet lukken. Ledverlichting is vaak het meest wenselijk, omdat het in meerdere kleuren verkrijgbaar is.

Met leverlichting heb je tevens de mogelijkheid om de kleuren te laten veranderen en kun je veel verschillende sferen creëren. Dus wel thema je ook hebt? Met ledverlichting zit je dan goed. Verdere voordelen van ledverlichting zijn:

  • het bespaart energie
  • het komt de sfeer ten goede
  • verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren
  • gemakkelijk toe te passen
  • veilige lampen
  • ze gaan langer mee dan andere verlichting.

Ledverlichting is ook erg goed te combineren met beeld en geluid. Deze kun je naadloos op elkaar afstemmen, waardoor er prachtige effecten ontstaan. Benieuwd naar een prijs op maat? Ontvang hier gratis offertes!

 

Plaats van de verlichting

De verlichting kun je niet gewoon even her en der ophangen. Ook over de plek moet nagedacht worden. Wat wil jij overbrengen en welk gevoel wil jij creëren? Wil jij de aandacht vestigen op een eyecatcher? Of wil jij ervoor zorgen dat je gasten de menukaart goed kunnen lezen?

Afhankelijk van je wensen, moet je de plaats van de verlichting bepalen. Ga je voor centrale verlichting of juist voor spots? Je kunt een hele intieme sfeer creëren en er tegelijkertijd voor zorgen dat je gasten geen vermoeide ogen krijgen en geen moeite hebben met het lezen van de menukaart.

Om dit allemaal te bewerkstelligen, is het verstandig om een doordacht lichtplan op te stellen. In dat plan staat alles beschreven en dient eigenlijk als handleiding. Een basis waar je altijd op terug kunt vallen. Jij wilt toch ook dat jouw gasten zich op hun gemak voelen?

 

Tip: Online kopen loont !

Op zoek naar kwalitatieve LED-lampen, gloeilampen, spaarlampen of stijlvolle armaturen? Ontdek het volledige gamma in de webshop en geniet van gratis levering en snelle verzending.

Ga naar de webshop

 

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen