LED-verlichting plaatsen?
Vraag online offerte aan.

Nieuw: De wuifschakelaar door een Belgisch bedrijf gemaakt.

Het Belgische bedrijf Niko, producent van onder meer stopcontacten en schakelaars, brengt de allereerste schakelaar op de markt waarop je niet moet drukken, maar waarnaar je moet wuiven.

Niko combineerde voor deze schakelaar de bewegingsdetectie (bv: alarmsystemen) en de naderingsdetectie (bv: parkeerhulp in auto’s) en ontwikkelde op die manier de allereerste wuifschakelaar die zelfs kan worden bediend door iemand die met zijn handen vol boodschappen het huis of een kamer binnenkomt. Het volstaat de schakelaar te benaderen tot zo’n 10 centimeter om hem te activeren.

Niko ziet voor de schakelaar niet alleen een toekomst in ruimtes met een strak design, maar ook in bijvoorbeeld de zorg- en voedingssector. ‘In sectoren waar hygiëne heel belangrijk is, is er al langer vraag naar een technologie die lichtbediening proper en snel maakt’, zegt Luc Meirlaen (Niko). Het bedrijf is van plan om de technologie ook te gaan gebruiken in huistechnologie: voor de bediening van de zonwering en de rolluiken, of het dimmen van de verlichting.

De wuifschakelaar past in het gamma Mysterious van Niko, schakelaars die helemaal worden ingebouwd en dezelfde kleur en hetzelfde patroon krijgen van de behangen of geverfde muur waarin ze zitten. Ze komen in januari 2011 op de markt en zullen 89 euro (zonder BTW) kosten.

 

Tip: Online kopen loont !

Op zoek naar kwalitatieve LED-lampen, gloeilampen, spaarlampen of stijlvolle armaturen? Ontdek het volledige gamma in de webshop en geniet van gratis levering en snelle verzending.

Ga naar de webshop

 

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen