Veelpleger dol op spaarlampen

Medewerkers van een warenhuis aan de Loosduinse Hoofdstraat betrapten maandag 10 januari om 15.40 uur een 38-jarige man uit Den Haag op winkeldiefstal.

Winkelend publiek schoot de medewerkers van het warenhuis te hulp om de recalcitrante man aan te houden. De man had in een tas elf spaarlampen zitten afkomstig uit een een andere winkel. Aan het politiebureau bleek de man een bekende veelpleger te zijn. De man zit nog vast.

Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van misdrijven die een enorme impact hebben op het veiligheidsgevoel van bewoners. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid.

Ter info: Een veelpleger is iemand waartegen meer dan 10 maal proces-verbaal is opgemaakt in zijn hele criminele carrière waarvan eenmaal in het afgelopen jaar wegens een mogelijk strafrechtelijk vergrijp. Een veroordeelde veelpleger wordt ook wel draaideurcrimineel genoemd.

Bron: http://www.inwonersnieuws.nl/loosduinen-veelpleger-dol-op-spaarlampen/

Verlichting laten plaatsen?

Prijzen vergelijken loont! Ontvang hier gratis prijzen op maat van verschillende specialisten uit jouw buurt. ✓ Ontvang hier vrijblijvend offertes en vergelijk de prijzen.