Ikea gaat volledig voor LED-lampen.

Ikea zal vanaf 2016 alleen nog ledverlichting verkopen. Dit betekend dat ook halogeenspots en de conventionele spaarlampen uit het aanbod zullen verdwijnen.

Voor Ikea is de reden simpel: Ledverlichting verbruikt niet alleen 85 procent minder stroom dan een gloeilamp, ze gaat ook twintig keer zo lang mee. De lampen zijn bovendien veilig, bevatten in tegenstelling tot spaarlampen geen kwik en zijn een godsgeschenk voor designers.

“Led is een verlichtingsrevolutie”, zegt Steve Howard, hoofd duurzaamheid bij Ikea. “Nu de stroomrekening van gezinnen blijft stijgen en de wereldwijde stroomvraag toeneemt, kunnen de kleine ledlampjes een grote impact hebben. Ze verbruiken minder stroom en bieden veel mogelijkheden.” Het Wereldnatuurfonds (WWF) juicht de beslissing toe. “Het Wereldnatuurfonds mikt op een toekomst waar honderd procent van de energie uit hernieuwbare bronnen afkomstig is”, zegt Samantha Smith van het WWF. “Om onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen moeten we alle kansen grijpen.”

“Bijna twintig procent van de wereldwijde vraag naar energie is voor verlichting, dus de ontwikkeling van ledtechnologie is een goedkopere manier om verandering op grote schaal te verkrijgen”, aldus Smith. “De beslissing van Ikea zal een echte impact hebben op het verminderen van de stroomvraag bij veel gezinnen.”

Wil je ook duurzame verlichting met LED-lampen? Vraag dan gerust een offerte aan.

Elektriciteitswerken laten uitvoeren? Vraag hier uw prijs:

Wil je LED verlichting laten plaatsen of elektriciteit laten aanleggen / vernieuwen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag vrijblijvend prijzen en voorstellen aan op maat van jouw project.