Brangelina en hun strijd tegen Jetlag: speciale lampen.

Elders op de site hadden we het reeds over lichttherapie. Onlangs verscheen er in de media diverse berichten over een zeer dure lampeninstallatie die Angelina Jolie en Brad Pitt lieten installeren in hun huis. Wat blijkt? Er is dus een overeenkomst tussen lichttherapie en Jetlag.

 

Wat is Jetlag?

Jetlag (of dysrythmia) is de Engelse naam voor de plotselinge verstoring van het waak-slaapritme. Jetlag treedt op als iemand in korte tijd, bijvoorbeeld per vliegtuig, naar een plaats op aarde reist, waar de plaatselijke tijd afwijkt van de plaats van vertrek. Vermoeidheid, concentratieproblemen, weinig energie en moeite met slapen zijn typische klachten bij een jetlag, omdat de biologische klok van het lichaam niet gelijk loopt met de plaatselijke tijd. De impact is aanzienlijk. Een jetlag verstoort namelijk meer dan 50 psychologische en fysiologische ritmes.

 

Wat is de link met lichttherapie?

lichttherapielamp van PhilipsOnderzoekers van het Amerikaanse ruimtevaartinstituut NASA hebben aangetoond dat het lichaam zich in twee dagen kan herstellen van een jetlag, wanneer het op bepaalde tijden wordt blootgesteld aan het juiste licht. Voorwaarde is wel dat u de beschikking heeft over een mobiel te gebruiken lichttherapieapparaat, aangezien u de lamp op de plaats van bestemming moet kunnen gebruiken!

 

Het artikel in kwestie:

Angelina Jolie spendeert fortuin aan lampen tegen jetlag
Angelina Jolie en Brad Pitt lieten in hun Franse villa een peperdure lampeninstallatie installeren dat een jetlag moet tegengaan. Dit moet vooral de grote kroost helpen om te gaan met de drukke levensstijl van mama en papa.
Het koppel liet momenteel de lampen enkel in hun woning in Frankrijk installeren. Een insider: “Het koppel reist constant tussen verschillende tijdszones voor hun films. Hun kinderen vergezellen hen vaak, ze vinden het moeilijk zich aan te passen aan deze drukke levensstijl en slapen moeilijk. Daarom besloot het koppel dit systeem, dat je innerlijke klok reset, te kopen. Je vindt deze technologie vaak in eerste klas in vliegtuigen of in privéjets. Als het blijkt te werken, zullen Pitt en Jolie dit ook in hun andere huizen laten plaatsen.” (ep)

 

Bronnen en nuttige links:

  • Goodlite (lichttherapie info)
  • HLN (Artikel referentie)

Elektriciteitswerken laten uitvoeren? Vraag hier uw prijs:

Wil je LED verlichting laten plaatsen of elektriciteit laten aanleggen / vernieuwen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag vrijblijvend prijzen en voorstellen aan op maat van jouw project.