Uitvoeren van energiescans in TERNAT: Oproep deelname

Als gevolg van het besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevordering van het rationeel energieverbruik zal IVERLEK in samenspraak met de gemeente Ternat een aantal energiescans uitvoeren en financieren bij huishoudelijke afnemers. De Energiescans worden door Haviland Opbouwwerk uitgevoerd.

De energiescan omvat een inventarisatie van het energiegebruik in de woning: alle installaties, toestellen en materialen die direct of indirect een invloed hebben op het energieverbruik worden geïnventariseerd.
Tijdens de scans worden een aantal kleine energiebesparende maatregelen uitgevoerd die resulteren in een directe energiebesparing en wordt waar mogelijk de regeling van de verwarming geoptimaliseerd. De energiescan resulteert eveneens in een rapport met tips inzake rationeel energieverbruik op maat van de bewoner. Teneinde het verbruik ook in de toekomst te volgen, wordt een meetkaart voorzien alsook een folder met aangepaste energietips.

Per woning voorziet IVERLEK een spaarpakket (spaarlampen, spaardouchekop, buisisolatie en radiatorfolie) afhankelijk van de behoeften in de woning.

DE ENERGIESCAN EN HET EVENTUELE SPAARPAKKET IS VOLLEDIG GRATIS!


Gezien de mogelijkheden om energie te besparen in een woning nog onvoldoende gekend zijn bij het grote publiek is deze actie perfect geschikt om de burgers van Ternat persoonlijk advies op maat te verstrekken betreffende rationeel energieverbruik.

Dit project wordt verspreid over een periode van 2 jaar (2010 – 2011), waarbij 150 gezinnen kunnen deelnemen. De milieudienst van Ternat doet dan ook een oproep aan Ternatse gezinnen om zich in te schrijven voor dit project.

Inschrijven kan door een eenvoudig telefoontje naar de milieudienst van Ternat op het nr 02/583 04 32.

Verlichting laten plaatsen?

Prijzen vergelijken loont! Ontvang hier gratis prijzen op maat van verschillende specialisten uit jouw buurt. ✓ Ontvang hier vrijblijvend offertes en vergelijk de prijzen.