LED-verlichting plaatsen?
Vraag online offerte aan.

Nieuwe Philips Hue LED-lampen via applicatie bedienen.

Philips lanceerde onlangs hue, een nieuwe LED-licht technologie die je met behulp van een app op je smartphone of tablet kunt bedienen. De Hue led-lampen zijn de eerste led-lampen ter wereld die vanaf je iPhone of iPad bestuurd kunnen worden. Zo kan je de lampen vanuit je luie stoel aan- of uitzetten en van kleur veranderen om deze af te stemmen aan je persoonlijke wensen en voorkeuren.

 

Mogelijkheden Philips Hue

Philips hue werkt met bestaande fittingen en is eenvoudig te installeren. De lampen worden in de armaturen gedraaid en een meegeleverde bridge moet worden aangesloten op de WiFi-router. Na het downloaden van de hue app werkt de verlichting meteen. Met de hue app kun je de verlichting zelf instellen op helderheid en op verschillende kleurtinten, eventueeel met behulp van timers. De lichtopbrengst is vergelijkbaar met een 60W-gloeilamp.

Philips hue startkits zijn voorlopig exclusief verkrijgbaar via Apple Stores in Europa en de VS en bevatten drie lampen en een bridge. De lampen zijn ook los verkrijgbaar. Philips hue kan worden uitgebreid tot vijftig lampen in één thuisnetwerk. Momenteel is ook een Beta versie beschikbaar voor de Android, tegen Kerst 2011 zou de app volledig beschikbaar zijn.

Philips heeft in New York, Berlijn en Shanghai onderzocht hoe licht ons leven kan verrijken in de werkomgeving, op scholen en in woningen. Die kennis is samengebracht in LightRecipes van de hue app. Dat zijn voorgeprogrammeerde lichtstanden die de lampen instellen op de gekozen tinten en helderheid van wit licht voor uiteenlopende activiteiten en wensen, zoals ontspannen, lezen, concentreren of bewegen.

Update 11 augustus 2013: Philips heeft de Hue-app geüpdatet. Lampen kunnen nu reageren op het weer, notificaties op telefoons, sportwedstrijden en de locatie van de gebruiker. Als er een (Facebook-)bericht op de telefoon binnenkomt kan de lamp van kleur veranderen. Ook reageren op weer is mogelijk: Zo kan je de lamp laten aangeven als het gaat regenen of een lamp laten aangaan als de zon onder gaat.

Het kan nog leuker:
Philips heeft er ook de mogelijkheid in vervat om lampen de kleuren van een sportclub te laten aannemen als die een doelpunt maakt en de lampen kunnen ook gekoppeld worden aan de oven.

 

Afstandsbediening voor LED-verlichting

Op afstand kan een timer ingesteld worden om verlichting in afzonderlijke kamers in te stellen, bijvoorbeeld om ’s ochtends wakker te worden, een subtiele herinnering dat het tijd is om aan een filmavond te beginnen, of om de verlichting in huis te regelen tijdens de vakantieperiode. Ook kan kleur worden toegevoegd aan deze timer en kan Philips hue het licht van de lampen naar elke kleurtint in de regenboog omzetten; handig wanneer een verjaardag of een diner wordt georganiseerd.

Tevens biedt Philips hue de mogelijkheid om een persoonlijke foto te gebruiken en als kleurenpalet in te stellen om de kleur van de lampen te bepalen. De gekozen sfeer kan opgeslagen worden en is op elk gewenst moment weer op te roepen.

Philips zal regelmatig nieuwe productaanpassingen doorvoeren, wat het product ‘future-proof’ maakt. Tevens biedt Philips hue ontwikkelaars de mogelijkheid om zelf apps voor hue te bouwen en deze via het platform uit te wisselen met elkaar.

Philips hue is gecertificeerd voor Zigbee Light Link. Dit betekent dat het voldoet aan deze wereldwijde open standaard voor gebruiksvriendelijke consumentenproducten voor verlichting en de bediening daarvan. De adviesprijs komt rond de 200 euro te liggen.

 

Bekijk Philips hue filmpje

.
httpv://www.youtube.com/watch?v=IT5W_Mjuz5I

Bronnen: dutchcowboys.nl, tweakers.net en nu.nl

 

Tip: Online kopen loont !

Op zoek naar kwalitatieve LED-lampen, gloeilampen, spaarlampen of stijlvolle armaturen? Ontdek het volledige gamma in de webshop en geniet van gratis levering en snelle verzending.

Ga naar de webshop

 

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen