Alle energie kost CO2

Er bestaat geen enkele vorm van energie die 100% duurzaam is. Zelfs een windturbine of een zonnepaneel vraagt een zekere CO2-uitstoot.

Natuurlijk stoten deze energie-opwekkers zelf geen CO2 uit, een windturbine komt natuurlijk niet zomaar uit de grond. Alle onderdelen moeten namelijk geproduceerd worden, vervoerd en gemonteerd. En zowel de productie, de bouw, het vervoer naar de eindbestemming en de montage vragen nog steeds voor heel wat fossiele brandstoffen, waardoor er bij de aanvang al heel wat CO2 is uitgestoten.

co2-uitstootOok de productie van zonnepanelen blijft een probleem. We moeten gaan naar een duurzame energiemix, maar we zullen als samenleving ook moeten leren om producten energiezuinig te produceren. En in een laatste fase blijft het natuurlijk belangrijk dat we onze energieconsumptie terugdringen, aangezien energiebesparing de enige manier is om echt grote hoeveelheden CO2 terug te dringen.

Verlichting laten plaatsen?

Prijzen vergelijken loont! Ontvang hier gratis prijzen op maat van verschillende specialisten uit jouw buurt. ✓ Ontvang hier vrijblijvend offertes en vergelijk de prijzen.