LED-verlichting plaatsen?
Vraag online offerte aan.

Tips bij het kopen van kerstverlichting.

De Kerstperiode is ongetwijfeld de periode waarin ons energieverbruik een hoge piek bereikt: het wordt vroeg donker, dus het licht gaat sneller aan, het wordt kouder dus de verwarming draait weer op volle toeren, … Reden temeer om te besparen waar we dat kunnen. Door de juiste kerstverlichting te kiezen kunnen we wel tegelijkertijd besparen en de sfeer creëren die we willen in deze feestelijke periode.

 

Waarop moet je letten bij het kopen van kerstverlichting?

Er zijn tal van factoren waarop je kan letten:

 

De juiste keuze maken.

Let goed op het wattage van de gekozen kerstverlichting. Dat geldt ook voor bewegende kerstmannen, rendieren of andere attributen. Hoe hoger het wattage, des te groter het energieverbruik.

 

Vermijd gloeilampen.

Probeer gloeilampverlichting zoveel mogelijk te mijden. Het beste alternatief is led-verlichting. Een kerstboom met led-verlichting kost in totaal ongeveer 40 eurocent aan stroomverbruik. Led-lampen verbruiken ruwweg zeven keer minder stroom dan een gloeilamp.

 

Tijdens de nachtrust.

Als je slaapt, dan heb je helemaal geen plezier aan de lampjes. Doe de kerstverlichting dus uit wanneer je onder de wol kruipt. Ben je een vergeetachtig type? Kijk dan eens of je hier een timer kan aan koppelen.

 

Als er een transformator is.

Als er een transformator bij de verlichting zit, trek dan de stekker uit het stopcontact als het licht niet brandt. Zo voorkom je sluipverbruik.

 

Al eens aan dimmen gedacht?

Dim de lampjes! Als ze niet op volle sterkte draaien, dan verbruiken ze ook minder.

 

Tips voor kerstverlichting buitenshuis.

Gebruik voor buitenverlichting altijd waterdicht materiaal. De snoeren moeten dubbel geïsoleerd zijn. Sommige buitenlampjes hebben een transformator die de netspanning omvormt tot een lager voltage (24V). Dat is goed voor de veiligheid. Buitenlampen die de stroom rechtstreeks van het net krijgen dienen beschermd te zijn tegen het binnendringen van vocht en vuil.

 

Vervang lampen.

De lampen in de poppen en de kerststerren kan je vervangen door spaarlampen.

 

Tip: Online kopen loont !

Op zoek naar kwalitatieve LED-lampen, gloeilampen, spaarlampen of stijlvolle armaturen? Ontdek het volledige gamma in de webshop en geniet van gratis levering en snelle verzending.

Ga naar de webshop

 

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen