LED-verlichting plaatsen?
Vraag online offerte aan.

De spaarlamp als hoax: velen geloven het

Recentelijk werden berichten op het internet verzonden dat de spaarlamp levensgevaarlijk zouden zijn. Daarbij werden ook een aantal ‘lelijke’ foto’s gepubliceerd.Wij willen voor alle duidelijkheid stellen dat dit een hoax is: Het is dus niet waar. Het oorspronkelijke bericht vind je onderaan deze pagina.

 

 

Enkele feiten over de spaarlamp.

Bevatten spaarlampen kwik?
Ja, in kleine hoeveelheden (tot maximaal 0,5mg). Meer info in volgend artikel: Info over het kwik in spaarlampen.

Is dit kwik gevaarlijk voor onze gezondheid?
Nee, tenzij de spaarlamp breekt. Dan is het slim om de kamer een kwartiertje te verlaten, de ruimte goed te verluchten en nadien alles op te ruimen: gewoon om zeker te zijn. Meer info in volgend artikel: Info over het kwik in spaarlampen.

Alternatieve spaarlampen?
Er bestaat al enkele jaren bepaalde eco-spaarlampen die een verbinding bevatten van Amalgaan (gekend als tandvulling) en kwik. De stoffen worden pas giftig als ze verdampen en dat gebeurd pas bij temperaturen boven de 78°C, wat bij een normale spaarlamp ook al niet voorkomt. Als de lamp breekt dan heb je bij kamertemperaturen een onschuldige verbinding.
Meer info vind je in volgend artikel: Spaarlampen zonder kwik.

Zijn LED lampen dan het enige alternatief?
Led lampen gaan zeker voordelen bieden, maar ze zijn ook niet 100% veilig zoals iedereen steeds lijkt aan te geven. Lees er volgend artikel maar eens op na: Gevaren van LED lampen.

 

Tip: Online kopen loont !

Op zoek naar kwalitatieve LED-lampen, gloeilampen, spaarlampen of stijlvolle armaturen? Ontdek het volledige gamma in de webshop en geniet van gratis levering en snelle verzending.

Ga naar de webshop

 

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakmannen