Voorbereiden op de winter…

Nu de winter voor de deur staat is het altijd goed om enkele maatregelen te nemen. Buitenkranen kunnen best stilaan afgedekt worden, brandstoffen kan je best beginnen opslaan in huis (hout, …).
En als dat allemaal gedaan is, dan is de volgende stap om te kachel eens grondig na te kijken en te reinigen. Ook een pelletkachel moet je jaarlijks eens een groot onderhoud geven. De verbrandingskamer heeft namelijk altijd een zekere roetafzet, die je best voorzichtig kunt verwijderen. Het is ook belangrijk dat de sensoren in de kachel schoon worden gemaakt, want afzetting op de sensoren kan een vertekend beeld geven van de verbrandingstemperatuur.

Nadien start je best de kachel eens op om te zien of ze wel goed werkt. Door gebruik te maken van een pelletkachel kan je trouwens veel langer wachten met het inschakelen van de centrale verwarming. Ook tijdens de wintermaanden gaat de pelletkachel ervoor zorgen dat we het vermogen van de CV veel minder hoog moeten zetten. En natuurlijk is het gebruik van een pelletkachel ook milieuvriendelijk, aangezien biopellets CO2-neutraal zijn.

Vergeet ook niet dat het onderhoud van een mazoutketel of CV-ketel een fiscale belastingvermindering oplevert. (update: dit is ondertussen afgeschat, maar het blijft verplicht je stookolie ketel jaarlijks te onderhouden).

Verlichting laten plaatsen?

Prijzen vergelijken loont! Ontvang hier gratis prijzen op maat van verschillende specialisten uit jouw buurt. ✓ Ontvang hier vrijblijvend offertes en vergelijk de prijzen.